ul. Dąbrowszczaków 39, I p.
10-542 Olsztyn (mapa)
Zapraszamy na wyjątkowe warsztaty kulinarne, podczas których przeniesiemy się na egzotyczną wyspę Reunion! Dzięki wielokulturowemu dziedzictwu kuchnia kreolska łączy smaki Francji, Afryki, Indii, Chin i Madagaskaru, tworząc aromatyczne i pełne przypraw dania.
Podczas spotkania przygotujemy rougail saucisse (danie główne) oraz gâteau patate douce (deser) z wykorzystaniem produktów od lokalnych dostawców. Warsztaty poprowadzą Ela i David Legros – pasjonaci gotowania i twórcy Siedliska Letnia Kuchnia, którzy podzielą się swoją wiedzą i miłością do kreolskich smaków.
📅 28.03 (piątek) | 18:00-21:00
📍 Zespół Szkół Gastronomiczno-Spożywczych w Olsztynie, ul. Wyszyńskiego 16
💰 Wstęp: 80 PLN/os
📩 Zapisy do 24.03: kultura@cpf.olsztyn.pl
🔹 Cały program wydarzeń: www.cpf.olsztyn.pl
📢 Współpraca: Olsztyńskie Stowarzyszenie Przyjaciół Bretanii i Francji AMITIE
🔷 Centrum Polsko-Francuskie Côtes d’Armor-Warmia i Mazury w Olsztynie – instytucja kultury Samorządu Województwa Warmińsko-Mazurskiego